More Website Templates @ TemplateMonster.com - August11, 2014!

 

Savjeti o održavanju gumenjaka

 

→ Pri napuhavanju gumenjaka ne koristite nenamjenske kompresore ni ronilačke boce, zbog opasnosti od prenapuhavanja. Generalno pravilo je puhati komore uvijek od krme prema pramcu, i to na način da sve komore osim pramčane napušete do 3/4, a potom pramac 100%.
Pritisak je max 220 milibara, odnosno 0,2 bara.

→ Ako imate gumenjak sa napuhujućom kobilicom nju napušite zadnju!

→ Ne koristite motor veće snage od preporučene. Osobitio obratite pažnju na težinu motora (4- taktni su teži). Osobita pažnja kod gumenjaka sa drvenim nosačem motora!

→ Za sezonsko ili periodično čišćenje upotrebljavajte namjenska sredstva za održavanje gumenjaka. IZBJEGAVAJTE JAKE ABRAZIVNE DETERĐENTE I DRUGA KEMIJSKA OTAPALA KAO NPR. ACETON, KH7 I SL. OSOBITO KOD PVC PLATNA! TRAJNO OŠTEĆUJU POVRŠINU MATERIJALA!

→ Ne upirite jako kod pranja jer je zaštitni UV sloj kod svih materijala osjetljiv. Čistiti pamučnim krpama, nipošto žicama ili grubim spužvama i sl.

→ Nije dozvoljeno pranje mini-washom zbog razarajućeg pritiska vode.

→ U slučaju da je gumenjak mokar uskladišten (osobito gumenjaci sa drvenim podnicama), mogu se pojaviti problemi s drvenim elementima, delaminacija šperploče ili otisci od vlage na površini tubusa, gljivice i sl.

→ Povremeno, kada uočite potrebu, rastavite gumenjak da bi ste očistili kamenčiće i sl. iz međuprostora i ne dopustite ležanje vode u krmi.

→ Pokrivajte gumenjak sa tendom, i to zračnopropusnom. Dakako da je najbolja boja bijela ili svjetlo siva. Na ovaj način se gumenjaku produžuje vijek trajanja čak i dvostruko!

→ Ukoliko je moguće, ostavite sklopive gumenjake na zimovanju napuhane do 3/4 i to sa izvađenim podnicama!

→ Zapamtite da ne postoji gumenjak koji drži zrak 100%! Za očekivati je da se s godinama skraćuje vrijeme dopuhavanja!

Fotografije Prije/Poslije servisa

Fotografija govori tisuću riječi
Zamjena ventila za zrak; popravak stakloplastike; ugradnja novog tubusa na staru stakloplastiku; reparacija dna; popravak konusa; ugradnja novog tubusa; zamjena tubusa; konus; konus MarSea; krma...
pročitaj više

Pratite nas